Hoe kan je goksites blokkeren?

Goksites blokkeren: zo doe je dat!

Speel je regelmatig bij online goksites en heb je het idee dat de spellen je iets te veel meesleuren? Of ken je iemand binnen je familie of vriendenkring die naar jouw mening te vaak online aan het gokken is? Zorg er dan voor dat je online goksites blokkeert. Hoe je dat doet en welke manieren daarvoor zijn, lees je hier allemaal terug.

Blokkeersoftware

Om jezelf (of anderen) de toegang tot goksites te ontzeggen, kun je blokkeersoftware installeren. Niet alleen op je pc of Mac, maar ook op bijvoorbeeld op je smartphone of tablet. Blokkeersoftware zorgt ervoor dat je bepaalde websites niet kunt openen op het device dat je gebruikt. Er zijn twee soorten blokkeersoftware beschikbaar:

  • algemene blokkeersoftware die ontworpen is om elke site waar je toegang tot wilt te blokkeren.
  • gokspecifieke blokkeersoftware die zich volledig richt op het blokkeren van online goksites.

Blokkades op elk apparaat

Of je nu op je pc of laptop of op je mobiele devices jezelf de toegang tot online goksites wil laten ontzeggen: het is allemaal mogelijk als je de juiste software kiest. Zo heb je Betfilter dat zich specifiek richtte op Windows- en Apple-computers, maar tegenwoordig ook vergelijkbare diensten voor de iPhone en iPad aanbiedt. Werk je met Android? Dan is Gamblock® Mobile meer geschikt. Bepaal zelf voor welke apparaten je de blocker allemaal nodig hebt. Het heeft namelijk weinig zin om alleen je iPhone te blokkeren als je nog wel gewoon via je pc of iMac de online gokwereld kunt betreden.

Zelf vooronderzoek naar blokkeersoftware doen

Het is altijd goed om zelf online wat research te doen zodat je kunt kijken welk product voor jou het beste werkt. Kijk ook naar de prijs: sommige software is gratis, andere partijen vereisen een (vaak maandelijkse) betaling. Heb je een iPhone of iPad, dan kun je er ook voor kiezen om de ingebouwde 'parental blocker' te gebruiken. Dit wordt meestal gedaan om bijvoorbeeld websites met erotisch materiaal buiten hun gezichtsveld van kinderen te houden. Maar het is dus ook heel goed mogelijk om de parental blocker in te stellen voor gokgerelateerde content. Zorg er dan wel voor dat iemand anders het wachtwoord voor je instelt, anders is de verleiding misschien te groot om de blokkade er weer af te halen.

Enkele voorbeelden van blokkeersoftware zijn:

  • www.netnanny.com, algemene blokkeersoftware voor Windows computers, iOS- en Android-telefoons
  • www.k9webprotection.com, die sites in 70 categorieën kan blokkeren en draait onder Windows en Mac OS X
  • www.gamblock.com voor Windows-computers en Android-telefoons
  • www.betfilter.com voor Windows-computers, iOS en Android-telefoons
  • https://gamban.com voor Mac OS X en Windows-computers

Heb je het idee dat alleen het blokkeren van dit soort sites niet genoeg is om van je gokverslaving af te komen? Zorg er dan voor dat je professionele hulp krijgt. Neem contact op met een locale hulpverlener.